Absztrakt tükörben

A kezdetekről: “Végtelen alázattal rajzoltam a kockákat, drapériákat, csontokat először Barabás Lászlónál, majd a főiskolán. Igyekeztem magamba gyömöszölni az ábrázoló geometria minden borzalmát és másolni híres festők képeit, hogy megtanuljam az ecsetvonásaikat. Kerestem az utam, amit A/3-as farostlemezeken próbáltam megtalálni. Az nagyon gyorsan kiderült, hogy a lendület “levisz” ekkora felületről. Lassan haladtam előre, egyre nagyobb felületekre. Egyre vaskosabb ecseteket használok, kísérletezem festékkel, hengerekkel – ez nagyon motivál.”

 

A folytatás: Sudár Éva alkotói pályájának, szakmai fejlődésének állomásait, tudatos alkotóművésszé érésének dokumentumait az elmúlt 15 évben számos közös, majd önálló kiállításán is figyelemmel kísérhették a művészetek kedvelői. S hogy e bemutatkozások kedvező visszhangra találtak, jelzi: többször elnyerte munkáival a Győr Tehetséges Ifjúságáért Alapítvány éves ösztöndíját, majd a Győr Alkotókért pályázat támogatását is. Az Art Flexum Művészeti Társaság tagja, nyári művésztelepek meghívott résztvevője. A megyei Téli Tárlat rendszeres résztvevője, kétszer is díjazták képeit. Egyik munkája Rómer Flóris Múzeum kortárs gyűjteményébe került.

 

Az elkészült képekről: “Jó tudni, hogy valaki falára kerül. Az életének része lesz. Minden nap rá fog nézni, vele fog élni.”

 

Róla mondták: “A technikák sokszínűsége jellemzi, szereti térben is kiteljesíteni a bravúros megoldásait, mely egyszerre áttetsző, visszahúzódó, diszkrét és határozott, kompromisszumok nélküli, erőteljes és szabad.”